İnovasyon
Müşterilerimize Ar-Ge faaliyetleri için en uygun uluslararası ortakları ve/veya konsorsiyumları bulmalarında destek oluyoruz. Müşterilerimiz, Avrupa İşletmeler Ağı veri tabanı üzerinden ortaklık fırsatlarını paylaşabilir ve bu konuda sunduğumuz destek ile iş birliklerini geliştirebilirler. Ortaklık fırsatları, İş Teklifi, İş Talebi, Teknoloji Teklifi, Teknoloji Talebi ve Ar-Ge Talebi şeklinde çeşitlendirilebilir. Sabancı Üniversitesi olarak, daha çok Ar-Ge iş birliklerine odaklanmaktayız.
İşletmelerin inovasyon olgunluğunu artırmak ve sürdürülebilir büyümelerini sağlamak amacıyla tasarlanmış bir programdır. İşletmelere özel olarak hazırlanan bir yol haritası ile inovasyon yetkinlikleri güçlendirilir ve sektördeki başarılarını maksimum düzeye çıkarırlar.
Girişimcilik alanında uzmanlaşmış AİA Ekibi üyeleri tarafından sunulan koçluk ve mentorluk hizmetleriyle, genç girişimcilerin başarıya ulaşmaları desteklenir. İşletme sahiplerine rehberlik ederek, stratejik kararlar almalarına yardımcı olur ve sektördeki yeni yeteneklerin yetişmesine katkı sağlar.
Connect4Tech, yenilikçi teknolojileri bulabileceğiniz, Ar-Ge ve ticarileştirme ağında faaliyet gösteren yeni ortaklarla büyüyebileceğiniz bir açık inovasyon platformudur.
Connect4Tech Etkinliği, her yıl Sabancı Üniversitesi tarafından düzenlenmektedir ve inovatif şirketleri, start-up’ları, üniversiteleri, teknoloji transfer ofislerini ve yatırımcıları bir araya getirerek iş birliği ve finansman fırsatlarına erişimi amaçlar. Etkinlikteki Circle7 oturumları, şirketlere Ar-Ge teknoloji tekliflerini ve taleplerini sunmak için 7 dakikalık sunum şansı tanır. Her yıl etkinliğin farklı bir temaya odaklandığı dikkate alınmalıdır; 2023’te temanın odak noktası hidrojen teknolojileriydi.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen Kurumsal İnovasyon Danışmanlığı Programı işletmelerin inovasyon olgunluğunu değerlendirmeyi, inovasyon yönetimi yetkinliğini artırmayı ve işletmelerin özel ihtiyaçlarına yönelik 2 yıllık bir inovasyon yol haritası hazırlamayı hedeflemektedir.
Program kapsamında şu adımlar izlenmektedir:
İşletmelerin İnovasyon Olgunluk Seviyelerinin Belirlenmesi: İşletmelerin inovasyon olgunluğu objektif bir şekilde değerlendirilmekte ve İnovasyon Olgunluk Seviyeleri belirlenmektedir.
İki Günlük Yüz Yüze İnovasyon Eğitim ve Atölye Çalışması: İşletme temsilcileri, en son inovasyon trendleri, stratejiler ve uygulamalar hakkında detaylı bilgilerin sunulduğu bir eğitim ve atölye çalışmasına katılmaktadır.
Bir Günlük Yüz Yüze Danışmanlık Ziyareti: İşletmenin özel ihtiyaçlarına yönelik bir yol haritası geliştirilmek üzere uzman bir danışman ile birebir görüşme fırsatı sağlanmaktadır.
Firma İnovasyon Yol Haritası Oluşturma: Her işletme için özel bir İnovasyon Yol Haritası oluşturulmak üzere detaylı çalışmalar gerçekleştirilmektedir.
İnovasyon Yol Haritası Online Sunumu: Oluşturulan İnovasyon Yol Haritası, işletme yetkililerine detaylı bir şekilde sunularak işletmeye özel stratejiler paylaşılmaktadır.
2 Yıllık İnovasyon Yol Haritası Raporu: İnovasyon sürecinde işletmelere rehberlik edecek dijital bir kılavuz sunulmaktadır.
Bu program, işletmelerin inovasyon kapasitelerini güçlendirmeye ve sürdürülebilir büyüme sağlamaya yönelik kapsamlı bir destek sunmayı amaçlamaktadır.
İSO Sanayici mentorları, genellikle kariyerlerinde başarı kazanmış ve sanayi sektöründe deneyim sahibi kişilerdir. Bu kişiler, genç girişimciler veya işletme sahipleri için çok değerli birer rehber konumundadırlar. İşletme sahiplerinin veya girişimcilerin karşılaştığı zorlukları aşmalarına, işlerini büyütmelerine ve stratejik kararlar almalarına yardımcı olurlar. Sanayici mentorların sektörde sahip oldukları geniş ağlar sayesinde, girişimciler yeni iş fırsatları bulabilir, ortaklık anlaşmaları yapabilir veya potansiyel yatırımcılarla tanışabilirler. Sanayici mentorlar, genç girişimcilere riskleri değerlendirme ve yönetme konusunda rehberlik ederler. Bu sayede, girişimciler daha bilinçli kararlar alabilir ve riskleri en aza indirebilirler.
İSO koçluk ve mentorluk hizmetleri, genç girişimcilere yol göstererek ve onların başarılı olmalarını sağlayan önemli bir kaynaktır. Bu kapsamda deneyim ve bilgi paylaşımı ile, sektördeki yeni yeteneklerin yetişmesine ve genç işletmelerin başarılı bir şekilde büyümelerine destek sağlanmaktadır.
smE-MPOWER, KOBİ’ler için bir inovasyon haritası oluşturmayı amaçlamaktadır. Şirket yönetimi ile EEN koçları arasında soru-cevap formatında gerçekleşen 3 saatlik bir değerlendirmedir. Bu değerlendirme, KOBİ’nin inovasyon yapısının ve stratejilerinin ayrıntılı analizini sağlar ve şirketin stratejik önceliklerine dayalı bir inovasyon eylem planı geliştirmeyi amaçlar. Analiz, tüm şirkete uygulanabilir veya boşlukları belirlemek amacıyla proje bazlı olarak gerçekleştirilebilir. Sabancı Üniversitesi EEN ekibi, ‘Eylem Planı’ oluşturulduktan sonra şirkete mentorluk sağlayacaktır. Bu analiz uygulaması, EEN müşterilerine ücretsiz olarak sunulmaktadır
EEN2EIC (Enterprise Europe Network to European Innovation Council) projesi, kadın girişimcileri, katılımın genişletilmesi hedeflenen ülkelerdeki kobileri ve Seal of Excellence (SoE) sahiplerini desteklemeyi amaçlamaktadır.
Hedef, iki proje arasında bir köprü oluşturarak inovasyonu desteklemek, kobilerin ölçek büyütme faaliyetlerine destek olmaktır.
EIC Accelerator programı, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen, yenilikçi derin teknoloji KOBİ’lerine hibe ve yatırım finansmanı sağlayan bir programdır.
Sabancı Üniversitesi EEN2EIC ekibi olarak, Türkiye’deki KOBİ’leri EIC Accelerator programına başvurmayı amaçlayanları destekliyoruz. Sunduğumuz hizmetler şunları içerir:
Proje konsepti değerlendirmesi
EIC Accelerator başvuru süreçleri konusunda rehberlik
Proje Önerisi İnceleme ve Geri Bildirim
İnovasyon paydaşları ile EIC Bilgi Günleri ve Proje Yazma Atölyeleri düzenleme
KOSGEB Girişimcilik eğitim programı, girişimcilere küresel pazarlarda rekabet potansiyeli yüksek sektörlerde faaliyet gösterebilmeleri için gereken temel bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla özel olarak tasarlanmıştır. Eğitim programını başarıyla tamamlayan girişimcilere, şirket kuruluşu ve kuluçka aşamasında kendilerine sunulan çeşitli ulusal hükümet teşvikleri konusunda rehberlik sunulmaktadır.