Ara
Close this search box.

AB Tek Pazar

Avrupa İşletmeler Ağı-İstanbul konsorsiyumu olarak, işletmenizin AB Tek Pazarının dinamik ortamında büyümesine yardımcı olmayı amaçlamaktayız. Uzmanlardan oluşan ekibimiz, AB mevzuatı ve politikaları ile ticarette yaşanan sorunlar hakkında özel tavsiyeler sunarak uluslararası operasyonların karmaşık dünyasının üstesinden gelmenize katkıda bulunmaktadır.

İşletmenize Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

  • Diğer Ülkelerde Satış ve Dış Pazarlara Girme: Ürün ve hizmetlerinizi Avrupa çapında nasıl satacağınız konusunda sizlere rehberlik etmekteyiz.

  • AB Standartlarına Uyum: Ürünlerinizin AB standartlarına uyum sağlamasını ve başta CE işareti olmak üzere çeşitli kuralları kavramanızda yardımcı olmaktayız.

  • İş Fırsatlarını Keşfetmek: İşletmelerinizi farklı ülkelerin kamu sektörlerinde yeni iş fırsatlarına yönlendirmekteyiz.

  • Fikri Mülkiyetin Korunması: Yeniliklerinizi ve fikri mülkiyetinizi korumak üzere eğitimler düzenlemekte, işletmelerinize yardımcı olmaktayız.

  • Gümrük Danışmanlığı: Gümrük süreçlerinde yaşanan sorunların çözülmesinde firmalarınıza yardımcı olarak ithalat ve ihracattaki rekabetçiliğinizi artırmayı hedeflemekteyiz.

Türk sanayici ve ihracatçılarının dış pazarlarda rekabet avantajı elde etmeleri ve özellikle ihracata yeni başlayan firmalara, gümrük mevzuatı ve uygulamaları hakkında bilgi ve danışmanlık hizmetini aktif bir şekilde sunuyoruz. Gümrük Masası ile sanayicilere; ithalat ve ihracatta gümrükleme sürecinde yaşadıkları sorunların çözümü için yol göstermekte, gümrük konusunda bilgi ve mevzuat desteği sunmakta, rejimlerin doğru kullanılması yönünde bilgilendirmekte, verimliliğin artırılması ve risklere karşı korunma yöntemlerinin desteklenmesi amacıyla danışmanlarımız ile firmalara ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti sağlıyoruz.

Detaylı bilgi ve başvuru için lütfen sitemizi ziyaret edin.

Sabancı Üniversitesi EEN FMSH ekibi, uluslararası Ar-Ge projeleri ile ilişkili fikri mülkiyet konuları ve hakları hakkında mentörlük sunmaktadır. Fikri mülkiyet konularında (lisans anlaşmaları, dağıtım anlaşmaları, konsorsiyum anlaşmaları vb.) sözleşme ve anlaşmaların hazırlanmasında destek sağlar. Ayrıca, müşterilerimizin patent başvuru süreçleri ve yönetimi konusunda rehberlik sunmaktadır.

KOSGEB İMES Müdürlüğü tarafından verilen bu seminerin amacı, katılımcılara Avrupa ürün güvenliği ve belgelendirmesi, ithalat ve ihracatçıların bilmesi gerekenler, ülkemiz yasal mevzuatlarının Avrupa mevzuatlarına uyumu ve üreticiler için zorunlu uygulamaları konusunda katılımcıları bilgilendirmektir.

KOSGEB İMES Müdürlüğü tarafından verilen bu eğitimin amacı, işletmelerin ürettikleri ürünler özelinde Avrupa ürün güvenliği ve belgelendirmesi, ithalat ve ihracatçıların bilmesi gerekenler, ülkemiz yasal mevzuatlarının Avrupa mevzuatlarına uyumu ve üreticiler için zorunlu uygulamaları konusunda derinlemesine bilgi edinmelerini sağlamak ve kendi ürünleri için risk analizlerini yapabilmesine olanak sağlamaktır.