Dijitalleşme
Akıllı üretim ve dijital dönüşüm teknolojileri ile dünyada tüm üretim dinamiklerinin yeniden şekillendiği bir dönemde, işletmelerin inovasyon ve dijital dönüşüm kapasitelerine katkı sağlayarak, ürün, hizmet ve çözümlerini dijitalleştirmelerine yardımcı oluyoruz.
Sanayi firmalarının dijital dönüşümün önemini kavrayabilmeleri ve bu konuda gerekli adımları atabilmelerine katkı sağlıyor, işletmelerin rekabet gücünün artması ve ülke ekonomisine daha fazla değer katması adına dijitalleşme çalışmaları gerçekleştiriyoruz.
İşletmelerin dijital dönüşüm sürecinde doğru adımları atması ve iş modellerini yenilikçi dijital teknolojilerle güçlendirmeleri için tasarlanan program ile işletmelere yönelik özel olarak hazırlanan aşamalı bir süreçle, dijital dönüşüm stratejileri belirlenmekte ve yeni değer önerileri ortaya koymaktayız.
Tanışma Toplantısı: Program hakkında bilgilendirme yapılmaktadır. Katılımcı firmaların Dijital Dönüşüm altyapı, kapasite ve faaliyetleri konularında bilgi alışverişi yapılmaktadır.
Dijital Dönüşüm Eğitimi: Dijital dönüşümün önemi, etkileri, stratejileri ve iş modellerine etkisi gibi konular ele alınarak İş Modeli Tuvali üzerinde çalışılmaktadır.
İş Modeli Tuvali Eğitimi: İş Modeli Tuvali’nin temelleri ve uygulamaları öğretilerek, iyi örnekler üzerinden analiz yapılmaktadır.
Firmaya Özel Mevcut İş Modeli Analizi ve Yeni Değer Önerisi Oluşturulması: Katılımcı firmaların mevcut iş modelleri analiz edilerek, dijital dönüşüm için gereken yetkinlikler belirlenip yeni değer önerileri geliştirilmektedir.
Raporlama: Her firma için ayrı rapor hazırlanıp ve sunulmaktadır. Raporlar, mevcut iş modeli, iş modeli değerlendirmesi, dijital dönüşüm potansiyelleri ve yeni değer önerisi ile ürün/hizmet kurgusunu içermektedir.
Avrupa İşletmeleri Ağı projesi kapsamında, işletmelerin inovasyon ve dijital dönüşüm kapasitelerine katkı sağlayarak, ürün, hizmet ve çözümlerini dijitalleştirmelerine yardımcı olmak üzere “Dijital Dönüşüm Yol Haritası Danışmanlığı” çalışması gerçekleştiriyoruz.
Dijital dönüşüm projelerinin uygulanmasında, mevcut durum analizi ve dijital olgunluk seviyesi başarıya ulaşmada kritik öneme sahiptir. İSO Sanayide Dijital Dönüşüm Ofisi olarak geliştirdiğimiz, sadeleştirilmiş Dijital Olgunluk Analizi, farklı sektör ve şirket profillerine göre ölçeklenebilir kriterlerden oluşmaktadır. Online portal üzerinden yapılan çalışma ile dijital gelişimin izlenmesi imkânı da sağlanmaktadır.
Başvuru yapmak için buraya tıklayınız.
KOSGEB İMES Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen bu program, daha önce dijital dönüşüm danışmanlığı almış ve dijital dönüşüm değerlendirme analizi için yol haritası geliştirmiş şirketler için tasarlanmıştır. Bu programın temel amacı, firmalara en son teknolojiler, dijital iş modelleri, dijital platformlar ve ekosistemler ile bunların çeşitli iş alanlarına nasıl entegre edilebileceği konusunda kapsamlı bir anlayış sağlamaktır. Program aynı zamanda dijital dönüşümün ve bunun farklı sektörlerdeki uygulamalarının pratik örneklerini sunmayı da amaçlamaktadır. Bununla birlikte şirketlerin Endüstri 4.0 çözümlerini öğrenmelerine yardımcı olmak ve yönetici veya çalışan olarak kendilerini, işlerini ve ekiplerini dijital dönüşüme hazırlamalarına yardımcı olacak bir yol haritası oluşturmak amaçlanmaktadır. Ek olarak katılımcılar dijital dönüşüm projelerinin uygulanmasına yönelik yönetim mekanizması geliştirmeyi de öğrenmektedir. Eğitim programını başarıyla tamamlayan işletmelere, işletmelerinin dijital dönüşüm aşamasında yararlanabileceği ulusal teşvikler konusunda birebir rehberlik edilmektedir.