Ara
Close this search box.

Uluslararasılaşma

Uluslararası pazarlarda rekabet avantajı elde etmek ve sürdürülebilir büyüme hedeflerinize ulaşmak için doğru stratejilerin belirlenmesi kritik bir öneme sahiptir. İşletmelerinizin uluslararasılaşma sürecinde sizlere yardımcı olabilmek amacıyla, Avrupa İşletme Ağı olarak, sizlerle iş birliği yapmak istiyoruz.

Deneyimli uzman kadromuz ve sizlere özel olarak tasarlanmış çözümlerimiz doğrultusunda verdiğimiz hizmetler ile:

  • Firmalarımızın uluslararası pazarlarda rekabetçi konuma yükselmesini sağlamak,

  • İhracatçılarımızın potansiyel pazarlarda doğru pozisyon almalarını desteklemek,

  • Ürünler için en uygun pazarları tespit etmelerini ve rekabet koşullarını analiz etmelerini sağlamak,

  • Gelişen gelişmelerle paralel olarak dijital dünyanın sunduğu yenilikçi araçlar ve alternatif satış kanallarıyla hedef satın alıcılara en hızlı şekilde ulaşmayı hedeflemekteyiz.

Bu kapsamda, Etkinlikler sayfamızdan EEN kapsamında düzenlenen B2B etkinliklerini, İlanlar sayfamızdan EEN kapsamında yayımlanan ilanları takip edebilir ve bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca sizlere “terzi usulü” bir yaklaşımla sunduğumuz Hedef Pazar Danışmanlığı ve E-İvme hizmetlerimize göz atabilir, Gümrük Masası hizmetimizle bizlere danışabilirsiniz.

Ayrıca, ihracat yapmak isteyen veya ihracata yeni başlayan ve bu alanda başarı için gerekli ilk adımları öğrenmek isteyen imalat ve yazılım sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin yönetici ve çalışanlarına yönelik olarak tasarlanan KOSGEB İMES MÜDÜRLÜĞÜ programları da mevcuttur. “İhracata Yeni Başlayanlar için Yönetim Becerilerinin Geliştirilmesi Eğitim ve Mentorluk Programı” ve “Bilişim Sektörüne Özel İhracat Eğitim ve Mentorluk Programı” isimli bu programlar, katılımcıların kapsamlı bir ihracat stratejisi geliştirmelerine ve kendi şirketleri bünyesinde özel bir ihracat departmanı kurabilmelerine olanak tanımak üzere tasarlanmıştır. Eğitim programları ise katılımcılara ihracat süreci hakkında kapsamlı bir anlayış sunmak üzere birkaç gün sürecek bir şekilde planlanmıştır.

KOSGEB İMES MÜDÜRLÜĞÜ programları, şirketlerin ihracata uygunluklarını analiz etmelerine yardımcı olmak, hedef ülkeleri ve pazara giriş stratejilerini belirlemek ve katılımcıları ihracatçı şirketler için devlet teşviklerinden etkin bir şekilde nasıl yararlanabilecekleri konusunda eğitmek gibi bütünsel bir yaklaşımı izlemektedir. Genel olarak programlar, katılımcıları ihracatta başarılı olmak için gerekli bilgi ve becerilerle donatmayı amaçlamaktadır. Dolayısıyla konsorsiyumumuz, sizlere uluslararasılaşma serüveninizde ilk adımlarınızdan en yüksek hedeflerinize ulaşıncaya kadar yanınızda olacak bir yaklaşımla programlanmıştır.

İSO Hedef Pazar Danışmanlığı

Hedef Pazar Araştırması Danışmanlığı, ihracat yapmak isteyen, ihracata yeni başlayan ve ihracatlarını geliştirmek isteyen firmalara bilgi ve danışmanlık hizmet verilmesi amacıyla kurulmuştur. “Hedef Pazar Tespiti” ve “Hedef Müşteri İstihbaratı” ile firmalarımız mevcut pazarlarda ihracatlarını artırırken yeni pazarlara girişleri de kolaylaşacaktır.

Nedir?

Firmalara yönelik hedef ülke ve müşterilere ulaşmada teknik destek sağlamak amacıyla İstanbul Sanayi Odası tarafından verilen bir hizmettir.

Ne Sunuyoruz?

  • ITC TradeMap veri tabanı kullanılarak, firmanın ürününe ait GTİP (Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu) kodu ile ithalat ve ihracat verileri incelenir. Bu inceleme kapsamında potansiyel pazarlar tespit edilmekte ve rakip analizi yapılarak, firmaya rapor olarak sunulmaktadır.

  • Rapor kapsamında, ürüne uygulanan gümrük vergi oranları ve ortalama birim fiyatları gibi kritik bilgiler de aktarılmaktadır.

  • Belirlenen hedef ülkelerdeki potansiyel müşteri (ithalatçı, toptancı, distribütör, üretici, vb.) listeleri veri kaynakları üzerinden temin edilip firma ile paylaşılır.

Neyi Amaçlıyoruz?

  • Firmalarımızın yurt dışı pazarlarda rekabetçi konuma yükselmelerini,

  • Dünya ticaretindeki hızlı değişimler nedeniyle, ihracatçılarımızın potansiyel pazarlarda zamanında ve doğru pozisyon almalarını,

  • Firmalarımızın çeşitli bilgi bankalarını kullanarak ürünleri için en uygun pazarları tespit etmelerini, pazarlardaki rekabet koşullarını analiz edebilmelerini, pazardaki rakip firmalar ve müşteriler hakkında bilgi toplayabilmelerini amaçlıyoruz.

Detaylı bilgi, başvuru ve örnek formlar için lütfen sitemizi ziyaret edin.

Hayata geçirdiğimiz E-İvme programı ile firmaların çevrimiçi dünyanın sunduğu yenilikçi araçlar ve alternatif satış kanallarıyla hedef satın alıcılara en hızlı yoldan ulaşmayı ve doğru stratejilerle B2B ve B2C e-ihracat kapasitelerini artırmayı hedeflemektedir. Program, 2023 yılı haziran ayında başlatılmış olup dört aşamadan oluşmaktadır. Bu aşamalar kapsamında firmalar yerinde ziyaret edilmekte, dijital pazarlama, e-ihracat, satış ve dijital teknolojilerin kullanımı konularında eğitim verilmekte, firmaların dijital pazarlama pratikleri ve mevcut durumları analiz edilmekte, programın sonunda ise sektörlere özel satın almacı istihbaratı sağlanmaktadır.

Başvurunuzu tamamlamak için buraya tıklayınız.